Työnhaku

Mistä löydät avoimia työpaikkoja? Mitä ovat piilotyöpaikat? Miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää työnhaussa?

Avoimia työpaikkoja löydät mm.


Työnhakusivustoilta:

Palveluja löytyy lukuisia. Osassa on perinteisesti ainoastaan ilmoituksia esille, kun taas osaan voi ladata oman CV:n työnantajien löydettäväksi. Lisäksi monipuolisimmat palvelut tarjoavat myös työkaluja itsearviointiin ja urasuunnitteluun.

Kirjaudu TRAL:n sivuille ja katso avoimet työpaikat. Sieltä löydät työ- ja harjoittelupaikkoja myös tradenomiopiskelijoille.


Sosiaalisesta mediasta:

Työnhaku siirtyy yhä enemmän sosiaaliseen median eri kanaviin. Monet rekrytointifirmat ilmoittelevat ensimmäiseksi uusimmista avoimista työpaikoista juuri somen kautta.

Saat työnhaullesi nopeasti näkyvyyttä, kun kerrot verkostollesi tilanteestasi ja osaamisestasi ainakin LinkedInissä ja Twitterissä. Somessa on myös mahdollista olla aikaansa edellä ja keskustella työnantajien kanssa jo ennen työnhaun alkamista. Seuraa yrityksien eri profiileja ja etsi mahdollisia piilotyöpaikkoja! Verkostoidu ja käy keskustelua. Hanki seuraajia ja seuraa itse sinua kiinnostavia tahoja. Jos olet hyvä sisällöntuotannossa, anna sen näkyä vaikka bloggaamalla.


LinkedIn: Työelämän Facebook. Verkostoitumiskanava työnhakijoiden ja työnantajien välillä ja tarkoitettu oman ammatillisen osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden esiintuomiseen. Tärkeää on, että profiili on huolellisesti täytetty ja ajan tasalla. Rekrytoijat käyttävät palvelua aktiivisesti hyvien kandidaattien etsimisessä.
Facebook: Tykkää ja seuraa työnantajien sivustoja ja pysy ajan tasalla. Tutustu ammatillisiin sovelluksiin, kuten BranchOut ja BeKnown, joissa verkostoidutaan ammatillisesti.
Twitter: Mikroblogipalvelu, jossa käyttäjät voivat lukea toistensa viestejä. Maailman nopein uutispalvelu, josta uusimmat tapahtumat voi lukea yleensä ensimmäisenä.

Työpaikkoja voit hakea mm. seuraavilla hastageilla: #rekry, #duuni, #duunit, #työpaikat, #jobs #jobsearch


Ammattikorkeakoulujen rekrypalveluista:

Monet työnantajat hakevat kohdennetusti oman alansa asiantuntijoita ja harjoittelijoita suoraan koulujen kautta. Kannattaa pitää silmät auki ja seurata koulujen sähköisiä ilmoitustauluja ja viestintää. AMK:ien omat asiantuntijat osaavat myös auttaa työnhakuun liittyvissä asioissa.


Rekrymessuilta ja muista ammatillisista tapahtumista:

Tapaa ihmisiä ammattikorkeakoulujen sekä muiden järjestäjien rekrymessuilla ja tapahtumissa. Ota mukaan tapahtumaa varten päivitetty CV ja keskustele työnantajien edustajien kanssa henkilökohtaisesti. Muista harjoitella muutaman minuutin ”hissipuhe”, jonka avulla esittelet itsesi ja olennaisen osaamisesi!


Piilotyöpaikoista:

Piilotyöpaikkoja voit löytää esimerkiksi seuraamalla talousuutisia ja lukemalla rivien välistä. Jos yrityksellä on esimerkiksi paljon uusia tilauksia ja asiakkaita tai se laajentaa toimintaansa, tarkoittaa se yleensä myös lisääntynyttä työvoiman tarvetta.

Piilotyöpaikkoja voit etsiä kontaktoimalla sinua kiinnostavia yrityksiä ja käyttämällä verkostojasi hyväksesi. Myös sosiaalisessa mediassa liikkuu paljon piilotyöpaikkoja ja siksi mm. LinkedIn-profiili on syytä olla ajan tasalla.

Työnhaun check-list

  • Aseta työnhaun tavoitteet ja tee suunnitelma
  • CV:n ja työhakemuksen päivitys
  • LinkedIn-profiilin päivitys
  • Ilmoita verkostollesi, että olet työnhaussa
  • Tee esittelyvideo itsestäsi
  • Ole aktiivinen tai aktivoidu sosiaalisessa mediassa (osallistu keskusteluun, kirjoita blogia, tuo esiin osaamistasi)
  • Etsi oman alasi työpaikkoja ja työnantajia
  • Etsi piilotyöpaikkoja
  • Valmistaudu haastatteluun
  • Harjoittele hissipuhe

Työpaikan voit löytää mistä vain, hyödynnä myös omat verkostosi!

 

Kun työpaikka on saatu...

on aika tehdä työsopimus. Katso tästä, mitä kannattaa tarkastaa ennen allekirjoittamista!